درآمد ۳۰میلیارد تومانی چهار تیم ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا / سفر توریستی رایگان ده ها نفر همراه با دلار توجیبی! | آوای استقلال
1
سلب میزبانی از فوتبال کشورمان، چندان هم به ضرر بعضی‌ها نشد

درآمد ۳۰میلیارد تومانی چهار تیم ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا / سفر توریستی رایگان ده ها نفر همراه با دلار توجیبی!

  • کد خبر : 3460
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۶
درآمد ۳۰میلیارد تومانی چهار تیم ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا / سفر توریستی رایگان ده ها نفر همراه با دلار توجیبی!
حضور مجانی و بدون هزینه تیم‌های ایرانی در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا، که با نتایج نسبتا مطلوب و صعود پولساز سه تیم ایرانی به دور حذفی همراه شد، پدیده همراهان سفر را به طرز چشمگیری افزایش داد.

تیم‌های ایرانی در مجموع نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان از مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۱ درآمد کسب کردند و به جز باشگاه تراکتور تبریز، سه تیم دیگر دولتی محسوب می‌شوند.

فصل جاری لیگ قهرمانان آسیا، تقریبا هیچ هزینه ای برای باشگاه های ایرانی نداشت، چون مخارج مسابقات و اقامت و تغذیه تیم‌ها از سوی ای اف سی و کشورهای میزبان پرداخت شده بود. تقریبا هر چهار نماینده ایران با بیش از ۵۰ یا حتی ۶۰ نفر اعضا و همراه عازم سفر شدند تا از این امکان توریستی رایگان این فرصت طلایی هم استفاده کنند.

 

حذف خبرنگاران نامحرم، ظهور مسافران نورچشمی 

طی فصول اخیر و همزمان با رشد عجیب نرخ ارز، از تعداد عکاسان و خبرنگاران همراه تیم‌ها در سفرهای خارجی و حتی داخلی به میزان قابل توجهی کاسته شده و بهانه هم عدم دسترسی به منابع مالی کافی برای تامین هزینه ها بود؛ اما کم کم پای برخی آقازاده‌ها، سفارشی‌ها و نورچشمی‌ها به لیست سفرها باز شد و خبرنگاران در چنین شرایطی، وصله ناجور شمرده شدند. حذف عوامل رسانه‌ای و پوشش خبری به جایی کشید که در این میان برخی تیم‌های ایرانی، حتی تصویر مناسبی برای آرشیو در بخش روابط عمومی یا انتشار در سایت خود در اختیار ندارند.

برخی باشگاه‌ها به بهانه ترغیب اسپانسر به ادامه حمایت از تیم و جلب نظر مثبت او برای پرداخت پول، دردانه چهره های متمول یا خود آنها را همراه سفر کردند و حتی در مواردی بعد از افشای این اقدام، علنی از این کار دفاع نمودند.

کاروان پرتعداد تیم‌های ایرانی در سفرهای خارجی در حالی رخ داده است که مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش بارها از برخورد با اعزام های خارجی غیرضرور خبر داده بود؛ اما تهدید او هم به نظر فرمالیته بود و کسی در این رابطه حتی توبیخ هم نشد و سفرهای توریستی هیات مدیره‌ها و مدیران فدراسیون های مختلف ـ که به اتلاف بودجه عمومی کشور منجر شد ـ در دوره وی افزایش چند برابری داشت.

 

درآمد ۳۰میلیاردتومانی چهار تیم ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا / سفر توریستی رایگان دهها نفر همراه با دلار توجیبی!

سفر لاکچری مجانی با پول توجیبی اضافه!

معمولا اطرافیانی که همراه تیم‌های ورزشی ایران، با استفاده از نفوذ و توصیه برخی مقامات و صاحب منصبان و نمایندگان مجلس راهی سفر خارجی می‌شوند، در کنار پاداش برد به بازیکنان و اعضای تیم، پول توجیبی دریافت می‌کنند که عمدتا به صورت ارزی پرداخت می‌شود.

سفری لاکچری در بهترین هتل‌های ریاض، جده، شارجه و گوا با وعده‌های غذایی متنوع و ویژه که اگر ویروس کرونا و حباب قرنطینه‌ای ویژه لیگ قهرمانان نبود، با گشت و گذار و گردش شهری هم توام می‌شد و روز‌هایی رویایی را برای همراهان رقم می‌زد؛ هرچند تا همینجا هم این امتیاز و رانت بزرگ در یاد و خاطرشان خواهد ماند.

دنبال تزریق واکسن در سفر خارجی

جالب است بدانید که تعداد این افراد گاهی حتی از اعضای اصلی تیم شامل بازیکنان و کادرفنی تیم بیشتر شده و چندین نفر برای اداره امورات این افراد مشغول می‌شوند تا به مهمانان خدای ناکرده بد نگذرد.

خبرنگار تابناک مطلع شده که برخی از این همراهان بعضا بیگانه با فوتبال حرفه‌ای و حتی تماشای یک بازی رسمی فوتبال از نزدیک، در این سفر سودای زدن واکسن داشتند و به هر کس که می‌رسیدند، سراغ نحوه تزریق واکسن کرونا را می‌گرفتند! این هم یکی از جاذبه‌های ویژه سفر اخیر تیم‌های ایرانی به خارج برای گروه همراهان بود. آن‌ها از سفره پهن شده AFC و میزبانان هم نهایت بهره را بردند و طبیعی است که حالا حالا‌ها دلشان برای میزبانی فوتبال ایران تنگ نمی‌شود.

درآمد ۳۰میلیاردتومانی چهار تیم ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا / سفر توریستی رایگان دهها نفر همراه با دلار توجیبی!

 

فولاد پول یک بازیکن خارجی‌اش را هم در نیاورد

تیم فولاد یک هفته زودتر عازم عربستان و در بهترین هتل اسکان داده شد تا بازی پلی آف را هم برگزار کند که با پیروزی درخشان این تیم و صعود به مرحله اصلی همراه بود.

شاگردان نکونام در تیم فولاد، با وجود تلاش زیاد مقابل حریفان پرستاره و متمول قطر و سعودی، ضعیف ترین تیم ایرانی حاضر در این مرحله، از حضور کوتاه مدت خود در لیگ قهرمانان آسیا معادل سه و نیم میلیارد تومان درآمد کسب کردند. البته این پول با توجه به نرخ ارز، حتی نیمی از دستمزد یا قرارداد یکی از بازیکنان خارجی موثر این تیم یعنی ماتوسی و شیمبا نشد. بنابراین شاید همه این مبلغ به ایران نرسیده، خرج شده و بین تیم و همراهان با نام های مختلف پخش و خرج شده باشد!

بر اساس قوانین AFC تیم‌ها به ازای هر پیروزی ۵۰ هزار دلار و برای هر تساوی ۱۰ هزار دلار دریافت خواهند کرد.

بر همین اساس، بابت کسب دو پیروزی، سه تساوی و سه شکست ۱۴۷ هزار دلار معادل ۳ میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان درآمد عاید باشگاه فولاد خوزستان شده است.

 

پرسپولیس و استقلال چشم به جایزه قهرمانی دارند

دو تیم برتر ایرانی حاضر در این رقابت ها، استقلال و پرسپولیس بودند که عملکرد مطلوبی ثبت کردند و قاعدتا پول خوبی هم به جیب زدند؛ هرچند تحریم ها فعلا مانع برداشت این مبالغ است.

این درآمد موقت تا این مرحله از رقابت‌ها برای پرسپولیس ۳۹۵ هزار دلار معادل ۹ میلیارد تومان، استقلال ۳۱۵ هزار دلار معادل ۸ میلیارد و ۴۷۰ میلیون تومان، تراکتور ۲۸۵ هزار دلار معادل ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده است.

پرسپولیس که در سه سال اخیر دو بار تا فتح جام آسیایی پیش رفته، خوب می داند که این ارقام مقابل میزان جایزه قهرمان مسابقات و حتی تیم فینالیست هیچ است.

ای اف سی ۵ میلیون دلار یعنی چیزی بیش از ۱۰۰میلیارد تومان به تیم قهرمان و به تیم نایب قهرمان هم چیزی حدود دو میلیون و هفتصد هزار دلار آمریکا پرداخت می کند که دو بار کسب این پاداش هم نتوانست بدهی پرسپولیس و مدیران دولتی اش را خشک کند!

یقینا استقلال هم تنها علاج خود برای عبور از بحران مالی و بدهی های نجومی جاری را کسب جایزه اصلی رقابت ها می داند چراکه کسب پاداش چند برد کفاف مخارج و غرامت قرارداد خارجی ها و خسارت فسخ با آنها را نمی دهد.

 

تقسیم پاداش فینال در هیات مدیره بسان غنایم جنگی

یادمان نرفته که سه سال پیش، هیات مدیره وقت پرسپولیس، درآمد حاصل از صعود به فینال را طی یک مصوبه عجیب بین خودشان و بازیکنان و مربیان تقسیم کرد و ته حساب چیزی برای نفرات بعدی نگذاشت تا پرسپولیس برای پرداخت قرارداد یک میلیون یورویی سرمربی موفق کروات خود هم به دادگاه فیفا برود و ماجرایش تا تابستان قبل ادامه یابد.

باشگاه های ایرانی و مدیران حاکم بر آن، آنقدر حرفه‌ای و کارآزموده و باتجربه شده اند که دیگر عکس و فیلمی هم از این حضور پررنگ به داخل کشور درز و نشر نکند.

باید گفت، حضور اجباری و تحمیلی تیم‌های ایرانی در زمین حریفان، اگر برای فوتبال کشورمان نان چندانی نداشت، برای همراهان گمنام و غیرمرتبط آب خوبی داشت.

هنوز هم خبری از رسیدگی و گزارش نهادهای نظارتی بر تشدید این اتفاق عجیب و شوم در نظام باشگاه‌داری دولتی ایران نیست.

لینک کوتاه : http://avayesteghlal.ir/?p=3460

ثبت دیدگاه شما

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.