به گزارش آوای استقلال، هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران با یک اتفاق جنجالی و البته قابل پیشبینی به پایان رسید؛ جاییکه در ورزشگاه سردار آزادگان قزوین، نبرد تیمهای پرسپولیس و فولاد با تاخیری حدوداً ۱۲ دقیقهای آغاز شد و علت این تاخیر هم عدم اتصال تصویر اتاق (VAR) به صفحه نمایشگر کنار زمین بود! جالب آنکه با وجود تاخیر ایجاد شده، خبری از انجام این اتصال نبود و همین مسئله در حین برگزاری دوئل تیمهای پرسپولیس و فولاد دردسرساز شد.
پیام حیدری در چند صحنه بهویژه هنگام برخورد مسعود ریگی و ساسان انصاری در میانه زمین، به سراغ مشورت با داوران اتاق (VAR) رفت اما امکان بازبینی تصاویر برای حیدری فراهم نبود و او حتی با مراجعه به کنار زمین، نتوانست تصویر موردنظرش را ببیند و به میانه زمین بازگشت! البته این موضوع مسبوق به سابقه است؛ چرا که در هفته گذشته هم دوئل استقلال و ملوان در شرایطی در قزوین برگزار شد که صفحه نمایشگر کنار زمین عملاً امکان پخش مجدد تصاویر را برای داور وسط نداشت و کوپال ناظمی از طریق هدست خود با اتاق (VAR) در ارتباط بود!
(VAR) در ایران، بیشباهت به نسخههای روز دنیای فوتبال!
مسئولان فدراسیون فوتبال و البته مجریان صداوسیما در مسیر پیادهسازی تکنولوژی (VAR) با یکدیگر اختلافنظر مشهودی دارند. آنچه واضح است اینکه تکنولوژی کمکداور ویدئویی فعلاً به طور کامل در فوتبال ایران پیادهسازی نشده و نسخه پیادهسازیشده، شباهتی به آنچه در کشورهای دیگر مشاهده میکنیم، ندارد؛ بهطوریکه داور وسط، امکان بازبینی تصاویر را از زوایای مختلف ندارد و همین مسئله عملاً باعث شده تا همچنان کار داوران وسط برای گرفتن تصمیم نهایی دشوار باشد.
حقپخش نمیدهید لااقل دوربین بخرید!
داوود رفعتی، دبیر ستاد استانداردسازی ورزشگاه با انتشار پیامی کنایهآمیز به صحبتهای انتقادی شب گذشته مجری برنامه تلویزیونی دیدار پرسپولیس و فولاد واکنش نشان داد و درباره انتقادات مطرحشده از تکنولوژی (VAR) نوشت: «سالها تحت فشار بودیم چرا (VAR) نیست، حالا که مهیا شده، ایرادات دیگر میگیرید. حق پخش که پرداخت نمیکنید حداقل دوربین بخرید و مسابقات را با کیفیت بهتری فیلمبرداری کنید. به پیر به پیغمبر چیزی به نام دوربین (VAR) نداریم!»
مشکل از دوربینهای فیلمبرداری است، به (VAR) مربوط نیست
محسن حکیم، مدیر پروژه (VAR) هم با انتقاد از صداوسیما گفت: «تنها فرق (VAR) در کشور ما نحوه کارگردانی آن است که در کشور ما به صورت (EDF) پخش میشود. تفاوت پخش (VAR) ما با کشورهای دیگر در دوربینهای فیلمبرداری است و این به (VAR) مربوط نمیشود. برای برگزاری یک بازی از ۵۲ دوربین استفاده میشود، دو دوربین روی خط دروازهها مستقر میشود که تشخیص دهند توپ از خط عبور کرده یا خیر و ما این تعداد دوربین را نداریم».
در انتظار پیادهسازی سیستم (AFC) در دوئل ایران و قرقیزستان
مسئولان فدراسیون فوتبال در شرایطی در سودای تجهیز سایر ورزشگاهها به تکنولوژی کمکداور ویدئویی هستند که قرار است نبرد تیمهای ملی ایران و قرقیزستان با استفاده از تکنولوژی (VAR) برگزار شود و جالب آنکه کنفدراسیون فوتبال آسیا برای این مسابقه یک دستگاه کمکداور ویدئویی به اصفهان میفرستد! حکیم در اینباره توضیح داد: «(AFC) برای برگزاری بازی ایران با قرقیزستان تنها از (VAR) خودش استفاده میکند و برای فیلمبرداری این بازی از صدا و سیما میخواهد تا تمام دوربینهای (HD) را برای فیلمبرداری بیاورد».