به گزارش آوای استقلال، تیم حقوقی باشگاه استقلال در پروسه شکایت عزیزبک آمانوف علیه این باشگاه، اقدامات مختلف و البته ویژهای را به کار گرفت تا رای سنگین فیفا به میزان ۵۸۰ هزار دلار (حدود ۳۵ میلیارد تومان) شکسته شود.
اصل ماجرای شکایت این بازیکن به دلیل عدم دریافت ۲ ماه حقوق در زمان حضور در استقلال بود که پس از ارسال اخطارها امکان و اجازه قانونی برای فسخ یک طرفه قراردادش را پیدا کرد.
پس از طرح شکایت آمانوف در اتاق حل اختلاف فیفا و صدور رای، باشگاه استقلال اعتراض خودش را به دادگاه حکمیت ورزش (CAS) برد و در این مرحله ۳ اقدام ویژه تیم حقوقی استقلال به پیروزی در این پرونده و کسر قابل توجهی از مبلغ اعلام شده توسط فدراسیون جهانی فوتبال کرد.
ارسال پستی مستندات، دستِ برنده استقلال
اولین اقدام برای ارسال فایل مستنداتی بود که جهت بررسی پرونده توسط دادگاه CAS نیاز بود. در این مورد مهلت ۱۰ روزهای در اختیار باشگاه استقلال برای ارسال فایلهای مربوطه قرار گرفت اما امکان ارسال فایل در پایان روز نهم اداری توسط مشاور دادگاه باز شد. با اینحال بختیاری که دسترسیهای حقوقی باشگاه را در اختیار دارد بنابر احتیاط در روز هفتم تمامی مدارک را از طریق پست DHL ارسال کرد که این اقدام گام موثری در روند رسیدگی به پرونده محسوب میشود.
باتوجه به اعمال تحریمها مدارک ارسال شده از طریق پست حتی پس از پایان رسیدگی به پرونده نیز به مقصد نرسید. این مساله باعث شد وکلای آمانوف طبق قانون خواهان مردود شدن درخواست تجدید نظر استقلال شدند اما تیم حقوقی ایرانی با ارائه دفاعیات خود ثابت کرد فقط تکلیف ارسال به موقع مدارک را داشته و این کار را در زمان مقرر انجام داده است.
بنابراین با توجه به اینکه باشگاه استقلال تکلیف رسیدن مدارک به مقصد را نداشته موفق شد در این زمینه به اصطلاح حرف خود را به کرسی بنشاند. ضمن اینکه باشگاه استقلال مدعی شد الزام ارسال از طریق پست درحالیکه خود دادگاه امکان ارسال فیزیکی مدارک را ندارد و نباید آدرسی را خارج از ایران معرفی کند، قانونی نیست و به این ترتیب داور را مجاب کرد تا ارسال الکترونیکی مدارک پس از زمان مقرر شده را قبول کند.
پرداخت حقالزحمه داورِ CAS از طریق فیفا
اقدام دوم تیم حقوقی استقلال کاهش داوران رسیدگی به پرونده بود. طبق بند یک از ماده ۴٠ مقررات دادرسى CAS، رسیدگی به پروندهها باید با ۳ داور شامل یک داور برای هر طرف و یک رئیس انجام شود. مگر اینکه در قرارداد داورى، یک داور تعیین شده باشد یا طرفین بر رسبدگى با یک داور توافق کنند و یا اینکه رئیس بخش تجدید نظر تحت شرایط خاصِ پرونده علىرغم عدم توافق طرفین، به خواست تجدیدنظر خواه، رسیدگى با داور واحد را دستور بدهد.
در این مورد باشگاه استقلال به دلیل محدودیتهاى مالى درخواست رسیدگى با یک داور را مطرح کرد. در حالیکه وکلای انگلیسی آمانوف طبق قانون اصل را بر رسیدگى با ۳ داور مى دانستند و اصرار به رسیدگى در این زمینه داشتند، تیم حقوقی استقلال توانست با دفاعیات خود مانند مردود بودن فرمالیته این اصل قانونی و همچنین اثباتِ احتمال نقض رایِ تجدید نظر خواه، در این زمینه نیز بر طرف مقابل غلبه کند. به این ترتیب رئیس دپارتمان تجدید نظر قانع شد تا روند رسیدگی به پرونده با یک داور انجام شود.
نکته مهم در این اتفاق، کاهش هزینه باشگاه استقلال برای پرداخت حق الزحمه داوران از حدود ۱۴۰ هزار فرانک سوئیس به ۴۰ هزار فرانک بود و که این مبلغ هم از منابع باشگاه در فیفا پرداخت شد.
کاهش خسارت خواسته شده توسط آمانوف
اقدام سوم تیم حقوقی استقلال در این پرونده، کاهش خسارت خواسته شده توسط بازیکن شاکی است. در این مورد با توجه به اینکه آمانوف پس از فسخ قراردادش با استقلال، در دو مقطع زمانی با ۲ باشگاه دیگر قرارداد بست، طرف ایرانی موفق به مجاب کردن داور برای کسر خسارت شد. به زبان ساده؛ با توجه به اینکه آمانوف در مدت زمانی که اگر قراردادش را با استقلال فسخ نمیکرد بازیکن این تیم بود بیکار نشده و با تیم دیگری قرارداد بسته، تیم حقوقی ایرانی موفق شد خسارت خواسته شده را کسر کند که البته هدف اصلی آبیها برداشته شدن کامل خسارت خواسته شده بود. به این ترتیب خسارت خواسته شده به میزان ۴۵۰ هزار دلار، به ۱۸۹ هزار دلار کاهش یافت.
در نهایت مجموع این اقدامات حقوقی باعث شد باشگاه استقلال رای ۵۸۰ هزار دلاری فیفا را به ۳۱۰ هزار دلار (حدود ۱۸ میلیارد تومان شامل پرداخت مطالبات و بخشی از خسارت خواسته شده) کاهش دهد. تیم حقوقی آبیها در پرونده ساپینتو نیز نیز تقریبا به همین شکل روند دفاع را پیش برده که براین اساس انتظار میرود پس از اعلام رای دادگاه CAS، منافع باشگاه حفظ شده باشد.