استقلال در فصل نقلوانتقالات تابستانی عملکرد پرفرازونشیبی داشته و آنها هنوز نتوانستهاند نواقص زیاد ترکیب خود را مرتفع کنند. از همین روی علی نظری جویباری، مدیرعامل باشگاه آبیپوش پایتخت شدیدا تحت فشار قرار دارد. او و اعضای هیاتمدیره تا به حال در مذاکره با خیلی از ستارهها نهایتا شکست خوردهند.
جدیدترین نفر رضا غندیپور بود که مدیران استقلال فکر میکردند او را صید کردهاند اما در دقیقه ۹۰ شاهد توافق این بازیکن ۱۹ ساله با شبابالاهلی امارات بودیم.
سه مدافعی که استقلالی نشدند
یکی از مهمترین مشکلات استقلال در فصلی که گذشت، عملکرد ضعیف ساختار دفاعی این تیم بود. آنها باید در پنجره جاری نقلوانتقالاتی حضور فعالی میداشتند و در همین راستا با گزینههای زیادی مذاکره کردند که اکثریت قریب به اتفاق آنها به نتیجه نرسید. مجید حسینی از اولین نفرات بود. او میخواست به فوتبال ایران بازگردد و دوباره لباس استقلال را بر تن کند اما مسئولان باشگاه نتوانستند این بازیکن را برای بازگشت به ایران مجاب کنند و حسینی با کایسریاسپور قراردادش را تمدید کرد.
دیگر بازیکنی که با استقلال به توافق هم رسید اما حضورش رسمی نشد، محمد دانشگر بود. علی نظری جویباری حتی مبلغ قابل توجهی را هم به حساب این بازیکن واریز کرد اما مدل مذاکره آنها به گونهای نبود که دانشگر را از مذاکره دوباره با سپاهان منصرف سازد. این مدافع باتجربه با دریافت پیشنهادی بهتر از سوی طلاییپوشان، استقلالیها را دور زد و با سپاهان تمدید کرد.
محمدمهدی زارع نیز در تیررس سرخابیهای پایتخت قرار داشت که هر ۲ باشگاه زمان زیادی را برای خریدش صرف کردند ولی نهایتا نتوانستند باشگاه سیرجانی را راضی کنند تا مدافع جوان و ملیپوش خود را به فروش برساند. استقلال در پست دفاع مرکزی، موفق شد عارف آقاسی و رستم آشورماتوف را استخدام کند. نفر اول مشتریان فراوانی داشت اما درخواست مالی زیادش باعث شد تا تراکتور و در ادامه پرسپولیس از جذب او منصرف شوند.
استقلالیهایی که برنگشتند
امید نورافکن، علی کریمی و مهدی قایدی، سه ستاره اسبق استقلال بودند که بنا بود پروژه بازگشتشان در تابستان نهایی شود اما هرکدام به دلیلی شکست خوردند و علی نظری جویباری به اتفاق دیگران مدیران باشگاه در هیاتمدیره، نتوانستند هیچکدام از آنها را دوباره آبیپوش کنند. امید نورافکن در سپاهان ماند و قراردادش را تمدید کرد، کایسریاسپور و شبابالاهلی نیز با درخواست مبلغی قابل توجه، مانع از استقلالی شدن کریمی و قایدی شدند و آقای مدیرعامل نتوانست در مذاکره عملکرد خوبی داشته باشد.
والتر ماتزاری فراموش نشود
به جز بازیکنانی که دربارهشان صحبت شد، نباید از نام والتر ماتزاری هم به سادگی عبور کرد. کسی که چندین ماه انرژی علی نظری جویباری را گرفت اما نه او و نه علی تاجرنیا و نه هیچیک از مدیران باشگاه تهرانی نتوانستند کمی والتر را حتی نسبت به پروژه استقلال علاقهمند سازند. این سرمربی ایتالیایی در تازهترین صحبتهایش به این قضیه پرداخت و گفت که طی چند وقت اخیر با تیمهایی مذاکره کرده اما آن تیمها نتوانستند برایش جذاب باشند و نظرش را جلب کنند.
مدیرعاملی که فاقد یک ویژگی مهم مدیریتی است
نظری جویباری بارها در مصاحبههایش در مقابل خبرنگاران و یا در برنامههای تلویزیونی، ضعف مشخصش در صحبت کردن را بروز داده است. بدون تردید یکی از ویژگیهای ابتدایی یک مدیر، آن هم در این سطح، فن بیان قابل قبول است. چیزی که مدیرعامل استقلال دارای آن نیست. البته نباید او را تنها مقصر نمایش ضعیف آبیپوشان در بازار نقلوانتقالات قلمداد کرد. هیاتمدیره استقلال و هلدینگ خلیج فارس نقشی موثر در مذاکرات داشتهاند و ضمنا انتخاب علی نظری جویباری به عنوان مدیرعامل هم توسط آنها صورت گرفته است. پس حساب نظری جویباری از اعضای هیاتمدیره و هلدینگ در خروجی فعلی جدا نبوده و نباید به هوادار تیم تهرانی آدرس غلط داد. آنها در کنار یکدیگر مسبب وضعیت فعلی و شکستهای سریالی در مذاکرات بودهاند.