استقلال،پرسپولیس، تراکتور و فولاد ۴ نماینده فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا هستند که برای شرکت در این رقابت ها کاروان خود را به عربستان، امارات و هند اعزام کرده اند اما در کاروان های اعزامی شاهد حضور افرادی هستیم که با مشاهده آنها در تصاویر، مشخص می شود هیچ نظارتی روی سفرهای برون مرزی وجود ندارد.
مساله دیگر الزام به حضور مدیران باشگاه ها در اینگونه سفرها است که در این سالها بارها و بارها تکرار شده و مشخص نیست مدیرعامل به جز قسمت پرداخت پاداش به اعضای تیم چه وظیفه دیگری در اینگونه سفرهای خارجی دارد.
نمونه این موضوع احمد مددی مدیرعامل باشگاه استقلال است که اتفاقا جزو اولین نفراتی بود که پا روی پلکان هواپیما گذاشت تا با آبی پوشان سفر کند. سوال اینجا است که چه لزومی دارد مدیرعامل یک باشگاه ۵ روز زودتر از برگزاری دیدار تیمش با کاروان استقلال راهی عربستان شود؟ آیا بهتر نبود وی مثل مدیرعامل پرسپولیس تا روز برگزاری بازی در تهران بماند و به امور باشگاهش بپردازد؟
آیا مددی به جز حضور در هتل و استراحت در اتاق و صرف غذا تا روز برگزاری بازی استقلال کار دیگری می تواند انجام بدهد؟عجیب تر این است که کانال اطلاع رسانی باشگاه استقلال شب گذشته با انتشار تصویری از مددی نوشت تمرین با حضور مدیرعامل برگزار می شود، اما آیا قرار بود مددی وقتی راهی عربستان شده تمرین تیمش را هم تماشا نکند؟
از سوی دیگر حضور نفرات مختلف و مدیرعامل یک شرکت که اسپانسری باشگاه استقلال را بر عهده دارد در سفر استقلال به عربستان نشان می دهد که مدیران این باشگاه تمام اختیارات را به اسپانسر یا همان کارگزار واگذار کرده و عملا اختیاری ندارند. از طرفی شنیده می شود قرار است به کاروان ۵۸ نفره استقلال تعداد دیگری از مدیران این باشگاه اضافه شوند که این موضوع جای نقد دارد. آیا باشگاه استقلال در تهران امور اداری ندارد که تمامی ارکان آن قصد سفر به عربستان دارند؟
وزارت ورزش و جوانان که متولی دو باشگاه است باید پاسخ بدهد که چه دلیلی دارد مدیرعامل در جایگاه ویژه تماشاگر یک مسابقه باشند و عملا چند روز در اردوی تیم حضور داشته باشند؟ هر چند این وزارتخانه تاکنون با این همه اتفاق ریز و درشت و تخلف های مالی در دوران مدیریت گذشته کوچکترین برخوردی نداشته است.
گفتنی است سعید آذری و سجاد سیاح مدیران دو باشگاه فولاد و تراکتور هم تیم های خود را در سفر به عربستان و امارات همراهی کردند که به آنها هم این انتقادات وارد است. مدیرانی که کارگروه سفر انتخاب می کنند، وظایف به سرپرست تیم می دهند ولی خودشان نفرات اول سفرات برون مرزی هستند.