نیمکت استقلال در فصل اخیر، بیثباتترین حالت ممکن را گذراند و در شرایطیکه آبیپوشان قصد داشتند برای دومین فصل پیاپی با جواد نکونام کار خود را پیش ببرند اما عمر دومین فصل حضور نکونام روی نیمکت استقلال بسیار کوتاه بود. بعد از پایان پرماجرای دوره نکونام در استقلال، مدیران باشگاه به چهرههای مختلفی اعتماد کردند و در این مسیر، سهراب بختیاریزاده، پیتسو موسیمانه، محمد نوازی و میودراگ بوژوویچ روی نیمکت آبیپوشان پایتخت نشستند.
استقلال در فصل جاری در تمامی رقابتها، ۳۶ بازی انجام داده و این تعداد مسابقه را تحت هدایت ۵ سرمربی مختلف انجام داده تا به صورت میانگین، حضور هر سرمربی روی نیمکت آبیها کمتر از ۸ مسابقه باشد! در این میان، انتخاب آخرین مدیران باشگاه استقلال برای نیمکتشان در شرایطی انجام شد که به نظر میرسید قرار است تحت یک پروژه بلندمدت، والتر ماتزاری سکاندار آبیپوشان پایتخت شود اما چنین نشد و به یکباره در انتخابی عجیب و غیرمنتظره، بوژوویچ روی نیمکت استقلال نشست.
انتخاب بوژوویچ، محصول شکاف عمیق مدیریتی!
هواداران آبیپوش از همان روز انتخاب بوژوویچ، شوکه از تصمیم مدیران تیمشان هستند؛ آنهم در شرایطیکه پیش از برگزیدهشدن بوژو، بحث انتخاب فیروز کریمی هم مطرح بود. ۶ بازی از عمر حضور میودراگ روی نیمکت استقلال گذشته و او هنوز نتوانسته حتی یک برد هم بهدست آورد! کنکاشهای بیشتر برای رسیدن به چگونگی مسیر انتخاب سرمربی سابق استقلال خوزستان به عنوان سکاندار جدید استقلال تهران یک شکاف عمیق مدیریتی در بدنه باشگاه استقلال را نمایان میسازد.
نماینده تامالاختیار از تمام اختیار خود استفاده نکرد!
آبیها با وجود آنکه مالکیتشان خصوصی شده اما به نظر میرسد اصلاحاتی در نظام مدیریتیشان انجام پذیرفته است. در دوره مدیریت قبلی، نماینده تامالاختیار هلدینگ، اختیار بیحد و حصری داشت و سعی میکرد که از تماموکمال این اختیار استفاده کند که فاجعه استخدام ۲ بازیکن بوسنیایی و پرداخت غرامت به آنها هم از چنین اختیاری برآمد. با این وجود، در دوره جدید، علی تاجرنیا با وجود آنکه سمتی مشابه احمد شهریاری در هیاتمدیره استقلال دارد و از اختیار تام برخوردار است، تا به امروز سعی داشته که از چنین اختیاری بهره نبرد.
استخدام بوژو با حداقلیترین رأی ممکن
میودراگ بوژوویچ در شرایطی سرمربی استقلال شد که رأی حداکثری هیاتمدیره را همراه خود نداشت و جالب آنکه برحسب خبرهای واصله، خودِ رئیس هیاتمدیره در کنار یکی دیگر از اعضا جزو مخالفان انتخاب بوژوویچ بودند. حتی در همان مقطع، تاجرنیا بار دیگر علاقه خود به استخدام ماتزاری نشان داد و در مصاحبهای از ادامه تلاشها برای جلب رضایت والتر برای حضور روی نیمکت استقلال در فصل آینده خبر داد تا نشان بدهد که مشخصاً با انتخاب بوژوویچ مخالف بوده اما سعی کرده تا پشتِ رأی هیاتمدیره بماند.
پروژه عبور از مرد مونتهنگرویی کلید خورد
علی تاجرنیا و علی نظریجویباری در نقش رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل باشگاه استقلال سعی داشتند تا علیالظاهر رابطه خود را نزدیک و خوب جلوه دهند اما به نظر میرسد که اختلافات پرشماری میان آنها وجود دارد. یکی از مهمترین اختلافاتی که نمود هم پیدا کرد، بحث انتخاب مدیر جدید برای ورزشگاه مرغوبکار بود که با مداخله رئیس هیاتمدیره و همراهی اعضا، انتصاب جنجالیِ نظریجویباری وتو شد. حالا در زمینه آینده نیمکت استقلال هم به نظر میرسد پروژه گذر از بوژوویچ کلید خورده و با توجه به عملکرد او، حتی اگر مرد مونتهنگرویی استقلال را قهرمان جام حذفی هم کند، گفته میشود که فصل آینده جایی در این تیم ندارد.
فرهاد، تنها گزینه ایرانی نیمکت استقلال
امیر قلعهنویی در ماههای گذشته بارها نامش در حوالی نیمکت استقلال مطرح شده است؛ آنهم در شرایطیکه او اکنون سکاندار تیم ملی است اما شایعات ضدونقیضی علیه ادامه همکاریاش به تیم ملی به گوش میرسد. در این میان، رابطه نزدیک قلعهنویی و نظریجویباری باعث شده تا بیش از پیش احتمال حضور او روی نیمکت آبیها تقویت شود اما پیگیریهای واصله نشان میدهد که نه امیر قلعهنویی و نه چهره دیگری به جز فرهاد مجیدی، از میان سرمربیان ایرانی گزینه هدایت استقلال در فصل آینده نیست.
درخشش مجیدی علیه بازگشت فرهاد؟
فرهاد مجیدی قرارداد کوتاهمدتی تا پایان فصل جاری با البطائح دارد اما او در تیم اماراتی توانسته فراتر از حد انتظار بدرخشد و همین مسئله باعث شده تا مدیران باشگاه البطائح برای حفظ سرمربی ایرانی تیمشان آستین بالا بزنند. همین مسئله باعث شده تا فرآیند توافق احتمالی با مجیدی دچار چالش شود؛ هر چند که هنوز مذاکرهای رسمی با مجیدی از سوی مدیران باشگاه استقلال انجام نشده اما او تنها گزینه ایرانی نیمکت آبیپوشان پایتخت برای فصل آینده محسوب میشود.
در انتظار اجماع روی خارجیها!
تاجرنیا و نظریجویباری فعلاً از ۲ مسیر موازی تلاش خود برای استخدام یک سرمربی خارجی تراز اول را آغاز کردهاند. والتر ماتزاری هم به مدیران باشگاه استقلال پیغام تازهای داده و از برخی شروط قبلی خود عقب نشسته تا نام او هم بین گزینههای هدایت استقلال همچنان باشد. در این میان انتظار میرود که در جلسات بعدی هیاتمدیره، پروژه انتخاب سرمربی جدید وارد فاز جدیتری شود اما آنچه مسلم و مبرهن است اینکه آبیها برای از دستندادن فرصت پیشفصل لیگِ آینده، همه تلاش خود را به کار بستهاند تا بتوانند در ۲ ماهه پیشرو، سرنوشت آینده نیمکتشان را رقم بزنند.
تجربه گذشته، درسی برای آینده؟
استقلال در فصول گذشته همواره بخش مهمی از زمان پیشفصل خود را در مسیر تعیینتکلیف کادرفنیاش از دست داده و به نظر میرسد این تجربه گرانبهای گذشته، درسی برای مدیران فعلی استقلال شده است. آنها که قصد دارند بعد از یک فصل کابوسوار، شرایط تیمشان را تغییر بدهند، پروژه تحولی خود را از روی نیمکت آغاز کردهاند و مشخصاً تلاششان بر این است در سریعترین زمان، پروژه انتخاب سرمربی را به پایان برسانند. آنچه مشخص است اینکه سرمربی بعدی استقلال یا فرهاد مجیدی خواهد بود، یا یک چهره شناختهشده خارجی و آنطور که به نظر میرسد، درهای خروج به روی میودراگ بوژوویچ باز شده و در این میان، از مشورتهای مجتبی جباری به مدیران باشگاه در مسیر انتخاب سرمربی بعدی نباید غافل شد؛ چرا که جباری، بخشی از پازل کادرفنی استقلال در فصل آینده است.