محسن سیفی، مدیرعامل بانک صادرات ایران در مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام، گزارشی از عملکرد این بانک در سال مالی منتهی به پایان اسفند ۱۴۰۳ ارائه کرد و گفت: طی دو سال اخیر، بانک صادرات ایران با نتایج درخشان و بیسابقهای در شاخصهای مهمی همچون «افزایش سرمایه»، «سرمایه نظارتی»، «نسبت کفایت سرمایه»، «دارایی»، «سود خالص» و «وصول مطالبات» همراه بوده و اکنون در مسیر ساختارهای مالی اصلاحشده و با چشمانداز روشنتری قرار دارد.
وی تأکید کرد: در سال ۱۴۰۴ نیز تغییرات مدل کسبوکار بانک ادامه خواهد یافت.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با اشاره به افزایش سرمایه بیسابقه بانک طی دو سال اخیر، اظهار کرد: سرمایه بانک با عبور از برخی موانع، با رشد ۳۴۷ درصدی به بیش از ۷۸۲ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
وی ادامه داد: سرمایه نظارتی بانک از منفی ۱۴ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲، با جهشی بیسابقه به بیش از ۲۵۴ هزار میلیارد ریال رسید و نسبت کفایت سرمایه بانک نیز از منفی ۰.۳ درصد در سال ۱۴۰۰، با رشد ۹۶۷ درصدی به ۲.۶ درصد در پایان سال ۱۴۰۳ ارتقاء یافت.
سیفی همچنین افزود: سود خالص بانک طی دو سال گذشته با رشد ۱۱۵۰ درصدی به بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال رسید.
افزایش کمسابقه داراییهای بانک با رشد ۱۱۸ درصدی به بیش از ۴۰۲ هزار میلیارد ریال و رشد ۳۷۴ درصدی در میزان وصول مطالبات، از دیگر شاخصهای مورد تأکید مدیرعامل بانک صادرات ایران در این مجمع بود.
وی با بیان اینکه عملکرد بانک در سال ۱۴۰۳ حاصل تلاش شبانهروزی مدیران، کارکنان ستاد و صف و اعضای هیئتمدیره و همچنین اعتماد مشتریان و حمایت سهامداران است، خاطرنشان کرد: این سال، به دلیل تحقق وعدهها و موفقیتهای بیسابقه، در تاریخ بانک ماندگار خواهد شد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران اصلاح ساختارهای مالی، تغییر مدل کسبوکار، تقویت زیرساختهای فناوری اطلاعات و بازنگری در نگرش مدیریتی را از عوامل اصلی موفقیتهای سالهای اخیر دانست و گفت: در این مدت، تعهداتی به سهامداران محترم و بانک مرکزی داده شد که با عمل به آنها، روند بهبود شاخصهای عملکردی بانک ادامه یافته است.
سیفی بانک صادرات ایران را یکی از سه بانک اصلی کشور عنوان کرد و گفت: با ریلگذاریهای انجامشده، امیدواریم در سال مالی ۱۴۰۴ نیز سهم عملیاتی بالاتری از اقتصاد کشور کسب کنیم و به عنوان یکی از سه بانک اصلی کشور، نقشآفرینی قابل ملاحظهای در نقدینگی، استاندارد کفایت سرمایه و سود عملیاتی ایفا کنیم.
وی با اشاره به نسبت کفایت سرمایه بانک، گفت: این نسبت با رشد ۹۶۷ درصدی از منفی ۳.۳ دهم درصد در سال ۱۴۰۱، طی دو سال به ۲.۶ درصد مثبت در سال ۱۴۰۳ رسیده و قول میدهیم تا پایان سال نیز این رقم بهبود قابلتوجهی یابد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران افزود: بازده دارایی در دو سال اخیر با رشد ۳۰۰ درصدی همراه بوده و نسبت بازده دارایی به عنوان یک شاخص مهم مالی در سال ۱۴۰۳ به حدود ۳۳ درصد رسیده است.
وی همچنین با اشاره به بهبود نسبت حقوق صاحبان سهام در سال گذشته، اظهار کرد: این نسبت نیز با رشد ۴۸ درصدی در سال گذشته و ۸ درصدی در سال جاری به سطح قابل قبولی رسیده است.
سیفی یکی از مهمترین چالشهای سه سال اخیر بانک را توسعه فناوری اطلاعات عنوان کرد و گفت: با تغییر مدل کسبوکار، چابکسازی ساختار، کاهش هزینهها و کاهش تعداد شعب از ۲۰۰۰ شعبه در سال ۱۴۰۰ به ۱۸۲۴ شعبه امروز، این مسیر بهخوبی دنبال شده است.
وی با ارائه آماری از رشد داراییهای بانک گفت: طی سه سال اخیر داراییهای بانک با رشد ۱۱۸ درصدی به بیش از ۴۰۲ هزار میلیارد ریال رسیده و نسبت داراییهای سودآور بانک نیز همزمان افزایش یافته است.
مدیرعامل بانک صادرات ایران همچنین از رشد ۸۷ درصدی حقوق مالکانه، ۹۱ درصدی سود خالص و ۱۰۰ درصدی سود پایه هر سهم خبر داد و گفت: سود خالص بانک در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۱ با رشد ۱۱۵۰ درصدی همراه بوده است.
در ادامه گزارش، سیفی از رشد ۳۱۴ درصدی درآمد تسهیلات، ۵۳ درصدی درآمد سرمایهگذاری و ۳۶ درصدی سپرده قانونی خبر داد و گفت: درآمدهای عملیاتی بانک در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش ۶۰ درصدی همراه بود و سود ناخالص بانک ۱۹ درصد افزایش یافت. همچنین درآمد کارمزدی ۱۳۳ درصد رشد داشت که در نهایت به افزایش قابلتوجه سودآوری ارزی بانک منجر شد.
وی اصلاح فرهنگ و مدل بانکداری در بانک صادرات ایران، افزایش منابع بانک به همت تیم جدید مدیریتی و قرار گرفتن این بانک در میان سه بانک بزرگ کشور را از مهمترین دستاوردهای دو سال اخیر دانست.
مدیرعامل بانک صادرات ایران همچنین وصول مطالبات خارج از کشور را یکی دیگر از موفقیتهای مهم بانک طی این مدت عنوان کرد و گفت: با وجود فشارهای ناشی از تحریمها، بانک توانست از سال ۲۰۲۲ تاکنون ۳۷۴ درصد افزایش در وصول مطالبات خارجی خود داشته باشد.
وی اظهار کرد: نسبت مطالبات غیرجاری بانک که در منطقه امارات بیش از ۹۰ درصد بود، اکنون به زیر ۷۵ درصد رسیده و از ۱۵ پرونده عمده، بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد ریال مطالبات وصول شده است.
وی به وصول ۵۰ هزار میلیارد ریال مطالبات ابربدهکاران، دریافت یک میلیارد درهم از موسسه ثامن، پیگیری مطالبات منطقه خلیجفارس، عرضه اولیه سهام شرکت نیشکر خوزستان، صنایع جانبی فولاد یورویی و دریافت حکم ۲۱۴ میلیون یورویی از یک دولت خارجی در پرونده بانک فیوچر نیز اشاره کرد.
در پایان این مجمع، محسن سیفی مدیرعامل و سید مجتبی صالحی معاون مالی و اقتصادی بانک به پرسشهای حضوری و آنلاین سهامداران پاسخ دادند و سود هر سهم معادل ۱۵ ریال در پایان مجمع پرداخت شد.