به گزارش آوای استقلال، اگر یک روز به بهانه پرداخت قسطهای عقب افتاده قرارداد مارک ویلموتس، ۲ میلیون یورو از جیب کارگران و سازمان تامین اجتماعی به فدراسیون فوتبال پرداخت شد، حالا هم طبق اسناد رسیده به «جوان»، طلب گابریل کالدرون از باشگاه پرسپولیس که منجر به بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی قرمزها شده بود در یک اقدام غیرقانونی با تسهیلات ۲۲ میلیارد تومانی صندوق «ک. ا» به باشگاه پرسپولیس پرداخت شده است، تسهیلاتی که باید در مسیر اشتغالزایی و کسب و کارهای خرد در مناطق محروم هزینه شود، اما سر از فوتبال درآورده است!
ماجرای طلب گابریل کالدرون از باشگاه پرسپولیس به دو سال پیش برمیگردد، روزهایی که سرمربی آرژانتینی با وجود داشتن یک کارنامه فوقالعاده از سوی محمدحسن انصاریفرد مدیرعامل وقت پرسپولیس کنار گذاشته شد. انصاریفرد به دنبال نشاندن یحیی گلمحمدی روی نیمکت پرسپولیس بود و پس از بالا گرفتن اختلافات او و سرمربی ۶۱ ساله آرژانتینی، کالدرون دیماه ۹۸ از ایران رفت و از پرسپولیس جدا شد.
کالدرون که تیرماه ۹۸ هدایت پرسپولیس را برعهده گرفته بود، در حالی این تیم را ترک کرد که قرمزها در پایان هفته شانزدهم با ۳۴ امتیاز و ۳ امتیاز بیشتر از سپاهان در صدر جدول قرار داشتند و قهرمانی نیمفصل را به دست آورده بودند و به نیمهنهایی جام حذفی هم صعود کرده بودند. سرمربی آرژانتینی با وجود این کارنامه موفق در شرایطی پرسپولیس را ترک کرد که این باشگاه نتوانسته بود با او تسویهحساب کند. رایزنیهای این مربی برای دریافت پولش از پرسپولیس به نتیجه نرسید تا او هم مانند بسیاری از خارجیهای دیگر حاضر در فوتبال ما راه شکایت به فیفا را برای دریافت طلبش در پیش بگیرد و در نهایت فدراسیون جهانی فوتبال حکم به بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی این باشگاه تا زمان پرداخت طلب ۲۲ میلیارد تومانی کالدرون داد.
با بسته شدن پنجره نقل و انتقالات قرمزها، تکاپوی مجید صدری، سرپرست باشگاه پرسپولیس برای تأمین طلب ۲۲ میلیاردی کالدرون آغاز شد و سرانجام اول هفته بود که مسئولان این تیم اعلام کردند طلب کالدرون پرداخت و پنجره نقل و انتقالاتی پرسپولیس باز شده است. تأمین طلب کالدرون با توجه به مشکلات مالی عدیده پرسپولیس که صدای اعتراض سرمربی و بازیکنان را هم درآورده است، قابل تأمل بود.
حالا طبق اسناد رسیده به «جوان»، مشخص شده که پرسپولیسیها با دریافت تسهیلات ۲۲ میلیارد تومانی ازصندوق «ک. ا» به صورت قرضالحسنه، پول کالدرون را پرداخت کردهاند تا پنجره نقل و انتقالاتیشان باز شود و با یکی از طلبکارانشان تسویه کرده باشند. در شرایطی صندوق «ک. ا» در یک اقدام غیرقانونی و خلاف اساسنامه این صندوق، چنین تسهیلاتی را به باشگاه پرسپولیس پرداخت کرده که وظیفه این صندوق، پرداخت وام اشتغالزایی در مناطق محروم است!
صندوق «ک. ا» که در ۲۷ اسفند ۹۶ تأسیس و جایگزین صندوق مهر امام رضا (ع) شد، طبق اساسنامه این صندوق وظیفه حمایت از کارآفرینان و طرحهای اشتغالزایی را برعهده دارد. در ماده ۶ اساسنامه صندوق «ک. ا»، به وظایف این صندوق اشاره شده که بخشی از آن عبارتند از: «تجهیز منابع مالی جهت فعالیتهای اعتباری، اعطای انواع تسهیلات مالی از جمله تسهیلات قرضالحسنه و ارائه خدمات الکترونیکی و صدور انواع کارتهای اعتباری و همچنین کمک مالی به اشخاص حقیقی و حقوقی با اولویت مناطق روستایی و محروم کشور»، «اعطای تسهیلات قرضالحسنه به منظور حمایت، توانمندسازی و ساماندهی زنجیرههای تولید، خوشههای کسب و کار، پشتیبانان مشاغل خانگی، خویشفرمایی و ایجاد و توسعه کسب و کارهای خرد و کوچک و نیز حمایت از طرحهای کارآفرینی از جمله اجتماعی و دانشآموزی»، «اعطای تسهیلات قرضالحسنه به صورت شبکه سازی و نشان تجاری (نمانام) با مشارکت تمامی سازمانها، ذینفعان و کارآفرینان برای ایجاد اشتغال پایدار»، «اعطای تسهیلات قرضالحسنه اشتغال، ازدواج، ساخت، تأمین و تعمیرات مسکن و رفع نیازهای ضروری مانند هزینههای تهیه جهیزیه، درمان بیماری و کمکهزینههای تحصیلی با اولویت مناطق کمتر توسعهیافته و گروههای اجتماعی کمدرآمد.»
حال برخلاف اساسنامه صندوق، مسئولان آن در عملی کاملاً مغایر با وظایفی که دارند در تاریخ ۱۶ آبان امسال مبلغ ۲۲ میلیارد تومان را در قالب وام قرضالحسنه و بازپرداخت یکساله در شعبه مرکزی این صندوق در میدان فلسطین با شماره تسهیلات ۱-۲۶۹۴۲۹۴-۱۲۳-۱۷۰۱ به باشگاه پرسپولیس پرداخت کردهاند. این پول در تاریخ ۱۸ آبان هم به حساب یکی از صرافیها واریز شد تا به حساب کالدورن ریخته شود.
در این اقدام غیرقانونی به نظر میرسد که حضور وزیر ورزش در هیئت امنای صندوق «ک. ا» تأثیرگذار بوده است و علاوه بر مسئولان صندوق «ک. ا»، حمید سجادی وزیر ورزش که رئیس مجمع باشگاه پرسپولیس نیز هست باید درباره پرداخت این تسهیلات پاسخگو باشد.
اقدام غیرقانونی صندوق «ک. ا» و انحراف تسهیلات پرداختی در حالی است که سقف معمول وامهای پرداختی این صندوق برای کارآفرینان ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان است و با ۲۲ میلیارد پرداختی به پرسپولیس میشد به حمایت از ۱۰۰ تا ۲۰۰ کارآفرین و ایجاد فرصتهای شغلی خرد در مناطق محروم پرداخت، به خصوص که در شرایط اقتصادی این روزهای کشور و وضعیت اسفناک اشتغال در سطح روستاها و شهرستانهای کمبرخوردار، مسئولان مربوطه باید در اعطای این منابع ارزان به افراد واجد شرایط به تزریق امید در این مناطق بپردازند.
با توجه به این تخلف، ضرروی است که دولت با برخورد با متخلفان، راه را بر تکرار چنین انحرافهایی در مسیر اعطای تسهیلات ببندد تا پس از ماجرای پرداخت طلب ویلموتس از جیب کارگران و پرداخت طلب کالدرون از جیب کارآفرینان مناطق محروم، شاهد تخلف دیگری نباشیم.