باشگاه استقلال: اگر پرسپولیس حذف می‌شد، استقلال در آسیا بود | آوای استقلال
تاریخ : یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳ 20 رجب 1446 Sunday, 19 January , 2025
2

باشگاه استقلال: اگر پرسپولیس حذف می‌شد، استقلال در آسیا بود

  • کد خبر : 18520
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۹
باشگاه استقلال: اگر پرسپولیس حذف می‌شد، استقلال در آسیا بود
شب گذشته حسن کامرانی فر در شب های فوتبالی این خبر را تایید کرد و امروز هم در گزارشی که در فرهیختگان ورزشی منتشر شده، ایرادهای گرفته شده از سرخابی ها به چشم می خورد اما مساله از جایی جذاب تر می شود که در این گزارش به شکایت AFC از باشگاه های ایرانی اشاره شده است.

به گزارش آوای استقلال، ماجرای حذف استقلال و پرسپولیس اصلا موضوع تازه‌ای نیست و این دو تیم فصل گذشته نیز تا آستانه حذف شدن رفته بودند. در این بین مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش وقت ایران برای جلوگیری از این اتفاق به گفته خودش که بعدا آن را تکذیب کرد به مالزی رفته و تضمین و تعهدی داده بود که مشکلات و نقایص برطرف شود و طبق این ضمانت وزیر، قرار شد نمایندگان ایران در فصل ۲۰۲۱ با همین شرایط غیر حرفه‌ای در آسیا حاضر باشند. در سال قبل تر نیز بعد از گرفتن میزبانی از باشگاه های ایرانی و احتمال کناره گیری نمایندگان ایران از این رقابت ها، بعد از سفر علینژاد به مفر کنفدراسیون آسیا، این مشکل حل و فصل شده بود.

اما این داستان یعنی حضور توام با اما و اگر تیم های ایرانی در آسیا برای رقابت های فصل جدید نیز ادامه پیدا کرد هرچند مشخصا به نظر می رسد برای رقابت های امسال دیگر کنفدراسیون آسیا مماشات را در دستور کار قرار نخواهد داد تا پرونده حضور سرخابی ها در آسیا با چالش جدی مواجه و چه بسا حتی بسته شود این در حالی است که کمیته بدوی صدور مجوز حرفه ای چندی پیش مجوز حرفه ای هر دو باشگاه را ریجکت کرده که در این بین به جز برخی ایرادات هر ساله، مدارک باشگاه پرسپولیس بدون توجه به موضوع مطالبات کالدرون و خواکین سرمربی و مربی سابق این تیم و مدارک استقلال به خاطر مشکلات هر ساله که قابل حل بودند ریجکت شدند اما در ادامه با مهلتی که کمیته استیناف ارائه کرد، این موضوع سمت و سوی ماجرا را تغییر داده و کار را پیچیده کرد.

باشگاه استقلال: عمده مشکل ما فقط مالیاتی بود!

با همه این تفاسیر اما استقلالی ها معتقدند که درواقع داستان اصلی به خاطر بدهی به کالدرون بوده و جالب اینکه کمیته بدوی هر دو تیم را به یک دلیل ریجکت کرده است و هیچ اشاره ای به بدهی به کالدرون نشده و دلایل حذف هر دو تیم یکی بود در صورتی که پرسپولیس داستان کالدرون و خواکین را در پرونده دارد. طبق ادعای استقلالی ها، این باشگاه هیچ گونه بدهی به هیچ شخصی نداشته، یعنی جریمه و رای قطعی از نهادهای قضایی بین المللی برای این باشگاه نیامده و فقط بحث مالیاتی وجود داشت که هر ساله این امر وجود داشته اما بالاخره با مساعدت ارگانهای مربوطه این مشکل حل می شد اما پرسپولیس با ماجرای کالدرون و خواکین مواجه بوده که استقلال این مشکل را نداشت.

در واقع بعد از اینکه کمیته بدوی مدارک هر دو باشگاه را ریجکت می کند، استیناف نیز هرگز اعلام نمی کند که رای بدوی را تایید می کند بلکه این کمیته اعلام می کند ما به این دو باشگاه یک مهلت ۳ ماهه می دهیم که این یک امر غیر قابل مفهوم برای کنفدراسیون فوتبال آسیا محسوب شده چراکه آنها اعتقاد دارند کمیته صدور مجوز حرفه ای یا باید مجوز بدهد یا مجوز ندهد یا این کار را با جریمه انجام دهد یعنی اگر باشگاهی یکی دو مورد را اعلام نکرده باشد، جریمه اش را بدهد و سپس مجوز صادر شود. این در حالی است که در سالهای پیش از آنجایی کنفدراسیون اسیا به این پرونده ها ورود نمی کرد و کمیته بدوی مجوز را صادر می کرد، استیناف نیز به این موضوع ورود نکرده و حساسیستی هم ایجاد نمی شد و ای اف سی نیز در نهایت مدارک را قبول می کرد اما این پروسه که کمیته بدوی مجوز را رد یا ریجکت کند و استیناف نیز اعلام کند ما ۳ ماه فرصت می دهیم، این یعنی استیناف اقدام کمیته بدوی را تایید کرده و این حساسیت نیز از همین جهت ایجاد شد تا این موضوع تبعاتی را در پی داشته باشد.

برهمین اساس طبق شنیده های خبرنگار فرهیختگان، کنفدراسیون آسیا یک طرف سومی را به عنوان یک شرکت ممیزی مستقل استخدام کرده و دستور می دهد تا مدارک باشگاه های ایران را بررسی کند، این در حالی است که از آنجایی که همواره این قضایا در فصول قبل با ریش سفیدی حل می شد؛ در ادامه و بعد از این بررسی ها توسط این شرکت ممیزی، آنها به نکات بسیار ریز و جزئی اشاره کرده و داستان را پیچیده می کنند تا جایی که به برخی مسائل جزئی اشاره کرده؛ مثلا چرا از زهکشی ورزشگاه ها عکس آپلود نکردید و یا تیرکهای دروازه نیز مشکل دار هستند.
در این بین به ۱۵ مورد در خصوص مدارک باشگاه استقلال ایراد گرفته شده که ۴ تای آن بسیار حائز اهمیت است؛ از جمله صورت های مالی بررسی نشده و … اما سایر این موارد بیشتر شبیه اشکالات بنی اسرائیلی هستند، از جمله بحث زهکشی یا تیر دروازه ها و یا مسائلی دیگر مانند اینکه چرا مدارک پزشکی بازیکنان مهر ندارد! این در حالیست که این موضوع از حیطه اختیارات باشگاه ها خارج بوده و ایفمارک باید آنها را تایید کند یا اینکه چرا این مدارک تاریخ ندارند.

این در حالیست که درخصوص مدارک باشگاه پرسپولیس به ۱۷ مورد ایراد گرفته شده است اما اصل داستان این باشگاه و دفاعیه آنها به موضوع خواکین و کالدرون مربوط می شود. در این بین نیز باشگاه استقلال اعتقاد دارد اگر از همان ابتدا کمیته بدوی پرسپولیس را طبق قوانین حذف می کرد چون حکم قطعی پرداخت داشت و به همین دلیل نیز پنجره این باشگاه بسته بود و این کمیته به استقلال طبق روال سالهای گذشته مجوز می داد، ای اف سی طبق روال سال های گذشته هیچگاه به این موضوع ورود نکرده و این حساسیت ها ایجاد نمیشد و این تبعات و مشکلات هم به وجود نمی آمد. درواقع کنفدراسیون آسیا مثل سال های اخیر که به رای کمیته بدوی فدراسیون فوتبال ایران احترام گذاشتند باز هم این کار را می کردند.

بنابراین وقتی مدارک و اشکالات متفاوت بوده، اما دلایل ریجکت شدن ۲ باشگاه شبیه یکدیگر بوده، این موضوع درنهایت موجب بررسی مجدد می شود و مواردی که استقلالی ها رعایت نکردند نیز باعث می شود تا استقلال هم از حضور در آسیا حذف شود.

با همه این تفاسیر به نظر می رسد درواقع این دو تیم از فصل جدید رقابت ها حذف شده اند و حالا باشگاه ها و فدراسیون فوتبال دست و پای الکی می زنند. حالا نیز طبق شنیده های خبرنگار فرهیختگان کنفدراسیون فوتبال آسیا رکن مستقلی یعنی کمیته تایید صلاحیت ورود تیم ها به مسابقات از باشگاه های استقلال، پرسپولیس و گل گهر شکایت کرده و اعلام کرده مجوز و حضور این تیم ها در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۲ را باطل اعلام کند و در ادامه نیز این کیس به کمیته انضباطی برای جرایم بیشتر برود و آن زمان نیز فدراسیون فوتبال هم درگیر می شود که چرا به این باشگاه ها مجوز داده است.

فقط فرصت دفاع باقیست

نکته دیگر اینکه باشگاه های ایرانی تا ساعت ۲۴ روز دوشنبه به وقت مالزی این فرصت دارند تا دفاعیات خود را ارائه کرده این در حالیست که در برخی رسانه ها این موضوع ذکر شده است که در این مهلت، باشگاه ها می توانند مدارک نهایی خود را ارسال کنند اما کنفدراسیون آسیا اعلام کرده اگر دفاعی دارید بفرمایید و زمان ارسال مدارک گذشته است.

جریمه ۸۰ هزار دلاری فدراسیون فوتبال فعال می شود

در خصوص علت رد شدن یا ریجکت شدن مدارک باشگاه ها از سوی کمیته بدوی این طور شنیده می شود که یک سری ایراداتی که هر ساله وجود داشته این بار مورد هم مورد ایراد قرار گرفته اما این کمیته در آن زمان بدون توجه به بدهی قطعی کالدرون، مدارک هر دو باشگاه را مردود اعلام می کند این در حالی است که باشگاه‌هاى داراى بدهى قطعى شرایط لازم براى اخذ مجوز حرفه‌اى را نداشتند و با توجه به اینکه مهلت ثبت مدارک ۱۰ مهرماه سال ۱۴۰۰ بود پرسپولیس تا این تاریخ اقدام به پرداخت بدهى‌هاى قطعى خودش در پرونده گابریل کالدرون و دستیاراتش نکرد اما کمیته استیناف صدور مجوز حرفه‌اى ایران صلاحیت این باشگاه را با وجود داشتن بدهى قطعى تایید کرد و با دادن یک مهلت ۳ ماهه قضیه را پیچیده کرد.

از سوی دیگر کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا ابتدای سال ۲۰۲۰ فدراسیون فوتبال ایران را به دلیل اشتباه در صدور مجوز برای تیم‌های راه‌یافته ایرانی به لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۹، به پرداخت جریمه نقدی محکوم کرد. جریمه‌ای ۱۲۰ هزار دلاری که ۸۰ هزار دلار آن به مدت دو سال تعلیقی بود و فدراسیون موظف شد ۴۰ هزار دلار آن را پرداخت کند. بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد با توجه به محکومیت فدراسیون فوتبال، جریمه ۸۰ هزار دلار جریمه تعلیقی دوباره فعال شده و چه بسا جرایم سنگین تری نیز برای فدراسیون فوتبال و باشگاه های فوق در نظر گرفته شود.

همه اینها در حالیست که شنیده می شود تنها راه نجات از وضعیت فوق به دیپلماسی سیاسی از داخل کشور مربوط می شود و چه بسا در این زمینه نیز برخی اقدامات هم از طریق وزارت ورزش در شرف انجام است اما قضیه به اندازه ای دیر و بحرانی شده که بعید می رسد رایزنی های سیاسی نیز راهگشای این ماجرا باشد.

لینک کوتاه : http://avayesteghlal.ir/?p=18520

ثبت دیدگاه شما

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها